Tandvårdsrädsla

Har du tandläkarskräck? Har du tidigare undvikit tandläkaren? Vi kan hjälpa dig.

Vad tycker våra patienter med tandvårdsrädsla?

”Har inte varit hos någon tandläkare på flera år då jag har en enorm skräck för vad jag än måste göra där. Räcker att komma in i väntrummet så får jag panik. Men här tog de sig tid att prata lugnande när jag kom in. Fick träffa en otrolig tandläkare och underbar sköterska. Känns verkligen att jag hittat rätt. Kan nog inte finnas ett bättre ställe att gå till”

5/5

Hur kan vi hjälpa dig?

Det är väldigt vanligt att känna obehag inför ett tandvårdsbesök, vanligare än de flesta tror. Erfarenhetsmässigt klarar många av besöket om de får ett bra bemötande och smärtlindring vid behandling. Vår målsättning är att alltid kunna utföra smärtfria behandlingar där du blir bra bedövad med minimalt eller inget obehag.

Vad är tandvårdsrädsla?

Tandvårdsrädsla innebär enkelt att ha obehagskänslor i samband med tandvårdsbesök, många gånger orsakas tandvårdsrädsla eller tandläkarskräck av obehagliga upplevelser i samband med tandbehandling i barndomen eller tonåren. Oron består oftast av tron att behandlingen ska göra ont eller gå fel. Det finns hjälp att få om du har tandvårdsrädsla och vi gör vårt bästa att hjälpa dig komma över tröskeln för att kunna få tandbehandling och regelbunden tandvård.

Vi kan hjälpa dig

Med hjälp av individuellt anpassad tandvård försöker vi ge dig nya, mer positiva erfarenheter av tandvård. T.ex. effektiv smärtlindring och att du får känna att du har mer kontroll över situationen. Du får möjlighet att pausa behandlingen eller påverka tempot, samtidigt som du får saklig och noggrann information, inför och under behandlingen. Samtidigt ser vi till att du får träffa samma personal vid dina besök.

Vi ser helt enkelt till att hitta ett sätt att samarbeta som passar just dig och som får dig att känna dig som hemma!

Kampanj

Längesen sist? Just nu kampanj på komplett undersökning för 499:-. Du får kostnadsförslag på behandling, vare sig det är för en vanlig lagning eller omfattande tandstensborttagning, och kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag för att göra avdrag på behandlingen och tillgodogöra dig eventuellt högkostnadsskydd. Erbjudandet gäller för nya patienter.

Lugnande mediciner

För de extremt tandvårdsrädda kan det ibland vara lämpligt att använda lugnande mediciner för att minska tandvårdsrädslan och att du då ska kunna ta dig över tröskeln inför framtida besök utan lugnande – att direkt efteråt känna den härliga känslan av att behandlingen gick bra.

Mer om lugnande

Om du känner starkt obehag inför ditt tandläkarbesök finns det effektiva åtgärder att vidta i samråd med din tandläkare. Det finns möjlighet att premedicineras med Midazolam. Läkemedlet har en lugnande effekt som bidrar till muskelavslappning, dåsighet och minnesförlust. Midazolam är ett kortverkande medel för att framkalla sedering, ett tillstånd som minskar oroskänslor.

Hitta hit

Mottagningen ligger nära Coop Forum i centrala Enköping. Det går bra att parkera på Pausparkeringen, närliggande gator samt 3 timmars fri parkering med p-skiva utanför Coop Forum. Kliniken är helt och hållet tillgänglighetsanpassad och ligger på markplan.

Kryddgårdsgatan 21A
749 35 Enköping