Specialister på tandimplantat

En smidig och fastsittande lösning vare sig du saknar enstaka tänder eller är i behov av att ersätta alla tänder. Ett säkert sätt att återställa tuggfunktion och utseende. Ett tandimplantat är en liten titanskruv som ersätter en tandrot som därefter kan förses med en porslinskrona.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en räfflad titanskruv. Skruven växer fast och ersätter en tandrot, som det sen går att bygga en tand på. Titan är ett material som har använts i många år i övriga delar av kroppen. Det används även för att ersätta höftleder eller runt pacemakers. Tandimplantat i titan började användas redan på 1980-talet för att ersätta saknade tänder. Titan är dessutom ett vanligt förekommande ämne ute i naturen.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen går enkelt till i 6 steg.

Steg 1. Vi gör en utförlig undersökning av tänder, tandkött, tandrötter och käkben i kombination med röntgen för att du ska få en bedömning och information om behandlingsalternativ och kostnader.

Steg 2. Vid operationen skapas ett ”säte” i käkbenet under lokalbedövning och implantatet installeras.

Steg 3. Innan implantatet har vuxit fast i käkbenet pågår en inläkningstid. Denna tar mellan sex veckor och i vissa fall längre tid.

Steg 4. När implantatet vuxit fast görs ett avtryck på implantatet. Därefter påbörjas framställning av dina tänder.

Steg 5. Dina permanenta tänder i porslinsmaterial sätts sedan fast på implantaten så att du fritt kan le, bita och tugga som tidigare.

Steg 6. För ett bra långtidsresultat är det viktigt att ta hand om sina implantat. Precis som naturliga tänder kräver implantat regelbundna kontroller och god munhygien.

Följer du dessa rekommendationer kan dina implantat hålla i många år framöver.

Kampanj konsultation implantat

Just nu har du möjlighet att få en konsultation för behandling med tandimplantat för endast 199:- där du får veta hur förutsättningarna är för just dig, hur det går till och vad din implantatbehandling uppskattas kosta.

Hur lång tid tar behandlingen

En implantatbehandling där en eller enstaka tänder ersätts tar 2-3 månader från början till slut. Behandling där alla tänder ersätts tar 5-6 månader. Detta är generellt och under förutsättning att tandkött och käkben är läkt och att det inte funnits behov av att ersätta saknat käkben. Om benersättningsmaterial använts kan läkningstiden vara längre.

Hur mycket kostar implantat?

Varje implantatbehandling är unik då det finns olika förutsättningar hos olika individer för att få tandimplantat. Behandling med implantat kan utföras i nästan alla fall men ibland måste förlorat käkben ersättas med hjälp av olika metoder. I andra fall behövs förlängd läkningstid. Det kan ibland förekomma behov av speciella material eller konstruktioner. Det är faktorer som dessa som kan påverka kostnaden för en behandling.

Du kan känna dig trygg

För din trygghet utförs alla implantatoperationer av erfaren specialist i käkkirurgi och därefter framställer våra rutinerade tandläkare dina nya tänder. All behandling sker dessutom på mottagningen, du behöver inte åka någon annanstans och får alltid träffa samma personal.

Räntefri delbetalning

Du har alltid möjlighet att räntefritt delbetala din tandvård upp till 36 månader genom Svea ekonomi. En enkel och snabb lösning som du ansöker om direkt i telefonen eller så hjälper vi dig på plats. Du kan betala senare eller dela upp hela betalningen. Helt räntefritt.

Vanliga frågor

Nuförtiden ska inte tandbehandling vara förenad med smärta. Vi ser till att du är bra bedövad i området för operationen och behandlingen kan då utföras smärtfritt. Om du är orolig för behandlingen finns det möjlighet till lugnande medel som du får på plats. I vissa fall kan det förekomma ömhet efter operationen där det generellt räcker med att behandla med receptfria värktabletter såsom Alvedon och Ipren.

Efter en operation av enstaka implantat är det sällan efterbesvär, somliga kan få en mindre svullnad och lite ömhet i operationsområdet men kan i regel jobba redan samma dag. Efter större operationer rekommenderar vi att du vilar ett par dagar.

Operationen tar generellt sett mellan 20-60 min, beroende på omfattning, och utförs under lokalbedövning och vid behov får du lugnande medel.

En implantatbehandling där en eller enstaka tänder ersätts tar 2-3 månader från början till slut. En behandling där alla tänder ersätts tar 5-6 månader. Detta är generellt och under förutsättning att tandkött och käkben är läkt och att det inte funnits behov av ersätta saknat käkben. Om benersättningsmaterial använts kan läkningstiden vara längre.

Vi kan tyvärr inte erbjuda narkos men vi har lång erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter med mycket gott resultat och kan erbjuda ångestdämpande sedering istället för narkos. Tandvårdsrädda patienter som vi har behandlat är mycket nöjda, läs gärna om deras erfarenheter på Facebook. Säg gärna till att du är tandvårdsrädd när du bokar tid så avsätter vi extra tid för dig. Läs recensioner här.

Nuförtiden är avsaknad av käkben inget hinder för att behandlas med implantat – vår specialist i käkkirurgi har lång erfarenhet och kompetens av att ersätta ben med hjälp av olika beprövade metoder.

Lyckandefrekvensen för implantatbehandling är idag hög och behandling med implantat som ersättning för en eller flera tänder är en beprövad behandlingsmetod inom modern tandvård. För din trygghet utförs operationen av erfaren specialist i käkkirurgi på mottagningen.

Vi använder oss av implantat från Straumann, ett av världens största implantatföretag som funnits väldigt länge på marknaden. Dessa har väldigt hög lyckandefrekvens rent erfarenhetsmässigt och även enligt vetenskapliga studier.

Först och främst är det viktigt att följa de råd du får på plats eller inför operationen. Undvik att skölja munnen första timmen efter operation. Undvik även fysisk träning första dygnet. Under sårläkningen är det viktigt att munhygienen sköts rätt. Borsta tänderna som vanligt men undvik sårområdet. I vissa fall kan det vara så att det förskrivs läkemedel som du tar efter ordination.

Behandling med tandimplantat är bara en av många metoder att ersätta tänder med fastsittande konstruktioner. Behandlingar med porslinskronor och broar kan vara mer lämpliga i vissa fall och vid ditt besök diskuterar vi alla möjliga alternativ.

Hitta hit

Mottagningen ligger nära Coop Forum i centrala Enköping. Det går bra att parkera på Pausparkeringen, närliggande gator samt 3 timmars fri parkering med p-skiva utanför Coop Forum. Kliniken är helt och hållet tillgänglighetsanpassad och ligger på markplan.

Kryddgårdsgatan 21A
749 35 Enköping